COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Amarguinha
Amarguinha is een Portugese likeur gemaakt van de beste amandelen die verkrijgbaar zijn in het zuiden van Portugal (Algarve), ook wel bekend als "amendoa amarga" (bittere amandel).
Door de jaren heen heeft Amarguinha erkenning gekregen over de hele wereld en wordt het geserveerd in de beste restaurants en huizen. Portugese barmannen gebruiken Amarguinha soms als vervanging voor orgeatsiroop.
Bleke gele kleur. Intens aromatische neus van gekruide amandelen, hints van citrusfruit. Rijke siroop als volle body, zonder zuurgraad, daarom voegen de Portugezen meestal een scheutje citroen toe, dessertachtige zoetheid met een licht bittere afdronk. Deze likeur wordt meestal geserveerd als digestief of vlak voor het slapengaan en het is bij de Portugezen bekend dat het een aantal positieve geneeskrachtige eigenschappen heeft.
Ook geweldig geserveerd met espresso, amandelbiscotti, vers fruit of een aantal fantasierijke manieren in cocktails.