Ardbeg Corryvreckan

€ 79,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Ardbeg Corryvreckan

De Golf van Corryvreckan scheidt Jura van de onbewoonde rots van Scarba.

De legende van Corryvreckan luidt als volgt: In de tijd dat de Vikingen nog de handelsroutes langs Groot-Brittannië beheersten, raakte de Noorse koning Vrechan verliefd op een prinses van Scarba. Haar vader zag zo'n sterke koning met goed bewapende mannen wel zitten, maar tante moeide zich ermee en verwees hem door naar een wijze vrouw. "Om jezelf te bewijzen, moet je het drie dagen met je boot in de ketel - de maalstroom tussen de twee eilanden - zien vol te houden'', oordeelde de wijze vrouw.

Vrechan kreeg drie ankers mee, waarvan een gevlochten uit sterk maagdenhaar. Op de derde dag lag de Noorse koning nog vast met het maagdentouw, maar dan brak het. De wijze vrouw had er immers haar eigen grijze, zwakke haar in gevlochten. Enkele dagen later spoelde het lijk van Vrechan aan op Scarba, maar zijn trouwe hond versleepte het naar Jura, waar hij begraven zou liggen in een grot. Sindsdien heet de maalstroom de Golf van Corryvreckan.

Neus: Natuurlijk veel turf maar niet te veel. Tonen van citrusvruchten voornamelijk sinaasappelen en Kumquat met een hint van specerijen.

Smaak: Een complexe whisky. Allereerst zoete tonen met karamel hierna wat kruidige tonen met zwarte peper omhult door turfrook.

Finish: Heel erg lang en rokerig.

 

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 57.1% VOL
Merken Ardbeg
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Ardbeg Corryvreckan
Uw Rating