Ardbeg Ten mini

€ 5,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Ardbeg 10 Year is wereldwijd een klassieker in de maak. Een smaak die omringd wordt door betoverende aroma’s die je zintuigen zullen verrassen.

Op de neus zijn er intens rokerige en fruitige aroma's aanwezig met een duidelijke aanwezigheid van gerst, citroen, limoen en donkere chocolade die overlopen in geuren van gerookte vis, krokante bacon met gebakken ananas en perensap.

Complex maar prachtig gebalanceerd! In de mond bevat deze whisky een smaak van gerst en mout met limoen en citroen in de hoofdrol die gecompleteerd worden door onder andere kaneel, banaan en bosbessen. Subtiele overgang naar een wat meer rokerige en warme smaak van geroosterde marsmallows, drop en teer.

Echt een genot voor de zintuigen.

De afdronk is zeer lang en rokerig van teer, anijs, geroosterde amandelen en hints van zacht gerst en toffee.

De Ardbeg distilleerderij is een bedrijf dat overheerlijke Schotse Single Malt whisky produceert.

Deze distilleerderij was in het jaar 1794 een illegale distilleerderij, de productie moest toentertijd gestaakt worden na een inval door de douanebeambten. Waarschijnlijk werd de distilleerderij in het jaar 1815 legaal en werd gesticht door John McDougall. Ardbeg is één van de drie nog steeds werkende distilleerderij aan de zuidkust van het eiland Islay.

Ardbeg zegt dat hij de turfachtigste Islay whisky is en mout zijn gerst in Port Ellen. Tot 1959 was de distilleerderij in familiebezit. In 1977 werd het bedrijf geheel overgenomen door Hiram Walker en door Allies Distillers geëxploiteerd. Na een niet al te lange sluiting werd Ardbeg in 1989 weer geopend.

46% VOL(telt niet mee met "6 flessen gratis verzenden")

More Information
Inhoud 0.05 Liter
Alcohol percentage 46% VOL
Merken Ardbeg
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Ardbeg Ten mini
Uw Rating