Aromo Private Reserve Carmenere 0.75L

€ 7,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Proefnotities: Intense en krachtige rode wijn met veel zoet donkerrood fruit, iets kruidig, wat rijping en zelfs wat chocolade.

Korte omschrijving: Intense en krachtige rode wijn. Heerlijk bij kruidige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten.

Serveer suggesties: Lekker bij kruidige en pittige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten. Serveer temperatuur: 16-18° C.

Druif: carmenère Specificatie wijngaard: De druivenstokken zijn langs latten geleid. De afstand van de latten is afhankelijk van soort en leeftijd. Bodem samenstelling: Vulkanische slibbodem, zanderig Wijnhuis: In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. Streek: Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.

Opmerkingen: Carmenère is de trots van Chili en werd bij toeval ontdekt. Chili is het enige land ter wereld waar de van oorsprong Franse (Medoc) druivensoort carmenère nog volop voorkomt. De druif werd begin negentiende eeuw door welgestelde Chilenen uit Europa meegenomen. In Chili overleefde hij de aanval van de druifluis die hem in Frankrijk uitroeide. Dat werd overigens pas eind twintigste eeuw ontdekt door een Franse oenoloog. Hij zag tot zijn verrassing dat Chileense wijnboeren de Merlot en Carmenère, zonder het zelf te weten, gemengd teelden.

More Information
Alcohol percentage 13.5% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Chili
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Aromo Private Reserve Carmenere 0.75L
Uw Rating