Atmosphere Pouilly Fume

€ 12,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Atmosphere AC Pouilly Fumé

proefnotities: Frisse droge witte wijn met in de geur iets van citrus en ribes en in combinatie met een frisse en zuivere smaak met opwekkende zuren en het kenmerkende iets rokerige karakter.

Serveersuggesties:
als aperitief, bij frisse salades, gegrilde en gebakken vis, (geiten)kaas.

Druif: 100% sauvignon blanc

Wijnhuis:
De langgerekte Loire vallei heeft niet voor niets de bijnaam ‘Vallée des Rois’ (‘Dal van de Koningen’) gekregen. De Franse koningen vertoefden hier dan en langs de rivier staan dan ook een groot aantal paleizen en kastelen. Het milde klimaat maar ook het feit dat langs de Loire al sinds de 4e eeuw wijn wordt gemaakt hebben deze edellieden naar hier gelokt. Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de
familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is ‘Domaine Chainier’ een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Ook de wijnkennis is meeverhuisd naar de Loire en tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.

bijzonderheden:
De Pouilly-Fumé wijngaarden stammen al uit de 5e eeuw. In de 19e eeuw kregen de wijngaarden last van meeldauw en druifluis waardoor de wijnproductie stil kwam te liggen. Na veel pogingen met nieuw gekweekte wijnstokken kwam de productie weer op gang. Sinds 1937 is Pouilly-Fumé AOC geclassificeerd.

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Atmosphere Pouilly Fume
Uw Rating