Out of stock

Aviation 0.7L

€ 34,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Aviation maakt deel uit van een geheel nieuwe categorie van dry gins.

Deze nieuwe categorie tracht om af te stappen van het klassieke schoolvoorbeeld waarbij jeneverbessen overvloedig wordt gebruikt en dit ten koste van de andere botanische ingrediënten. Botanische ingrediënten die in sterke mate tot de voorgrond treden, zijn tinten van lavendel, kardemom en sarsaparilla.

Aviation is het resultaat van de ongewone samenwerking tussen cocktailmixoloog Ryan Magarian en 'The House Of Spirits' distillerij in Portland, Oregon. In 2002 kwam het beoogde eindresultaat tot stand: de Aviation Gin. Het doel van deze samenwerking was een gin te creëren die niet te aromatisch was en perfect gebruikt kan worden voor het maken van de alom bekende Aviation Cocktail, die als basis werd gebruikt voor de creatie van een welgebalanceerde gin. Mixoloog Ryan omschrijft het eindresultaat zelf als een botanische democratie tussen jeneverbessen, koriander, lavendel, anijszaad, kardemom, Indische sarsaparilla en zoete sinaasappelschil in de juiste proportie om tot een evenwicht te komen tussen de florale jeneverbesbasis tezamen met een aantal kruiden, citrus en specerijen.

De Aviation gin heeft een zuivere, kristalheldere kleur. Aangezien deze drank gedurende 48 uur gedrenkt wordt in graanjenever, komt de authentieke geur van graan bij het aroma in sterke mate naar boven. Bij het proeven van Aviation, kan een lichte lavendeltoets en een eerder uitgesproken anijstoets worden vastgesteld.

Het voornaamste kenmerk van deze gin, bevindt zich in het feit dat hij zeer zacht is en uitermate complex. Voor de niet-zuivere drinker, komt deze drank zeker en vast tot zijn recht in de klassieke Gin-Tonic, de Tom Collins Cocktail en uiteraard een klassieke Aviation.

Deze Aviation Cocktail bestaat uit 10 ml citroensap, 10 ml maraschino likeur, 5 ml créme de violette en natuurlijk 60 ml Aviation Gin. Aroma kruidig, citrus Smaak Anijs Ingrediënten jeneverbessen, koriander, lavendel, anijszaad, kardemom, Indische sarsaparilla en zoete sinaasappelschil

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 42% VOL
Soort Gin
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Aviation 0.7L
Uw Rating