Balvenie 16 French Oak

€ 249,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Balvenie 16 years French Oak

De Balvenie French Oak is een levendige single malt afgewerkt in vaten die voorheen wijn bevatten van de Franse Charentes-wijngaarden.

Pineau des Charentes is een versterkte wijn gemaakt van ongegist druivensap, waaraan een Cognac eau-de-vie wordt toegevoegd en vervolgens gerijpt. Pineau vonden we ook als huisgemaakt product in de naburige departementen Deau-Sèvres en Vendée.

Lorne Cousin, de ambassadeur van het merk Balvenie USA, stelde voor om deze vaten te verkennen na een reis naar de regio met zijn familie, waar hij zich met plezier herinnert dat hij een aperitief nipte.

Dit is de eerste van The Balvenie-afwerkingen om French Oak te verkennen. Pineau is verwant aan cognac in termen van productie en smaak, waardoor we kunnen profiteren van de opkomst van dit smaakprofiel en zijn premium referenties.

NEUS
Prachtig uitgebalanceerde lichte bloemige noten van lotus- en geraniumbloemen dansen tussen hints van vers weidegras en geschilde appelschil.

SMAAK
Een energieke smaak van pittige citroenschil en grapefruit ontmoeten de delicate subtiele zoetheid van geglazuurd fruit en kruiden van gemberwortel.

AFDRONK
Verfrissend beknopt.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 47.6% VOL
Merken Balvenie
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Balvenie 16 French Oak
Uw Rating