Balvenie 18 Pedro Ximenez

€ 350,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Balvenie 18 years Pedro Ximenez

De Balvenie Pedro Ximenez Cask is een levendige en zomerse single malt afgewerkt in vaten die voorheen Pedro Ximenez sherry bevatten.

PX is een witte Spaanse wijndruivensoort die in verschillende Spaanse wijnstreken wordt verbouwd. De hitte van de zon die de wijnstokken laat rijpen, leidt tot een wijn met een intense zoetheid, dessertachtig.

Sherryvaten zijn al eerder door The Balvenie gebruikt, waarbij Ian Miller altijd geïnteresseerd was om de beste vaten te vinden voor onze dubbele rijpingsexpressies.

Sherry is een populair vattype in Scotch Whisky, dit is de tweede sherry-afwerking in het assortiment van The Balvenie.

NEUS
Een mengelmoes van smaken van rozijnen en krenten, verweven eik en subtiele kruidnagel, die zachte zoete lavendel verbergt.

SMAAK
Een moderne klassieke fruitfusie van zure druivenschil, mandarijn en vijgenstroom samen met levendig eikenhout om de mond te omhullen met een delicate olie en honingzoete zoetheid.

FINISH
Onmiskenbaar.

Malt Master David C. Stewart MBE maakt unieke uitdrukkingen die zijn ontworpen om te verrassen en te prikkelen. Altijd onderliggende tonen van zoete honing, aangevuld met een smaak die tijdens het dubbele rijpingsproces is ontstaan.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 48.7% VOL
Merken Balvenie
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Balvenie 18 Pedro Ximenez
Uw Rating