Winkelwagen

Product Details
185

Balvenie 21 YO Portwood 0.7L

€ 185,00
- +
SKU Balvenie 21 YO Portwood 0.7L
Details

De Balvenie distilleerderij ligt ten noorden van de plaats Dufftown iets voorbij de distilleerderij van Glenfiddich.

De naam is afkomstig van het nabijgelegen Balvenie Castle. Dit kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd de Clan MacGregor, helaas is er nu slechts een ruïne van het kasteel overgebleven. "Bal" betekent thuis of boerderij, maar de betekenis van "venie" is onbekend.

Balvenie werd gebouwd door William Grant in de jaren 1982 en 1983. Zes jaar daarvoor bouwde hij een der bekendste distilleerderijen van Schotland, nl. Glenfiddich.

Om de 21 jarige Balvenie Portwood te maken, wordt de oude maltwhisky, die op de bourbon vaten gerijpt heeft, overgestoken op vaten waar mooie oude port in heeft gerijpt.

De Balvenie Malt Master keurt elke maand de vaten om er zeker van te zijn dat het rijke karakter van de portvaten wordt afgegeven aan de whisky en deze zich ook verbetert en ontwikkelt en de Balvenie whisky ook zijn originele karakter bewaart.

Op de International Spirits Challenge 2005 is The Balvenie Portwood 21 Year Old onderscheiden met de Gold Medal.

Kleur: mooi vol amber.

Neus: geraffineerd, romig, tonen van parfum en fruit (passiefruit), aroma's van rozijnen, honing, marsepein en iets drogende tonen van noten.

Smaak: zeer complex, aroma's van toffee, anijs en wijn, licht kruidig, romig met tonen van hout. In de lange en zachte afdronk terugkerende wijn en rijpe fruit aroma's met zachte tonen van honing en noten.

40% VOL

More Information
More Information
Soort Single Malt
Land Schotland
Merken Balvenie
Cadeaus Nee
Fit in Mailbox Look to weight
Merken Nee
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Balvenie 21 YO Portwood 0.7L

.