Bernardus Chardonnay

€ 24,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Bernardus Chardonnay

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. 

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit Sierra Mar Vineyard. Deze wijngaarden zijn aangeplant en gelegen op een heuvel top in de Santa Lucia Highlands. De druiven worden met de hand geoogst en alleen het beste sap wordt gebruikt. De wijn rijpt ruim 15 maanden op eikenhouten vaten.

De kleur is diep goudgeel. In de neus vind je aroma's van appel, peer, hinten van oranjebloesem, karamel en iets van petroleum. 

 

More Information
Alcohol percentage 14.1% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Chardonnay
Land Overige Landen
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Bernardus Chardonnay
Uw Rating