Dit jaar viert Macallan haar 1 jarig jubileum van de gloednieuwe distilleerderij met een gloednieuwe whisky, The Macallan Estate 2019.

De Macallan Estate is een single malt-bevattende spirit gemaakt van zelfgebouwde gerst uit Macallan's Easter Elchies landgoed. De spirit wordt slechts één keer per jaar gedestilleerd in de loop van een enkele week, en voorafgaand aan deze release werd beschouwd als een van de meest gewilde releases van The Macallan.

Met zijn prachtige zoete citrustips en opwindende houtkruiden, is The Macallan Estate een rijke, bevredigende en complexe spirit die eer betuigt aan de vruchtbare Speyside-gebieden waar The Macallan is gevestigd en viert het ongeëvenaarde vakmanschap waarvoor we sinds 1824 bekend zijn.

De fles wordt gepresenteerd in een elegante geschenkverpakking met op het landschap geïnspireerde ontwerpen en selecteert de natuurlijke stenen die op het landgoed worden gevonden, evenals een inlegvel van elke fles en afbeeldingen van de gerstvelden van het landgoed op de rivier de Spey.

Misschien wel het meest verrassende detail: dit is een speciale fles Macallan die je je misschien wel kunt veroorloven.

Wat betreft de smaak, zegt Macallan dat het een aroma van warme, troostende en huiselijke tonen van kaneel heeft. Houtkruid en sinaasappelolie, openen in gedroogde vruchten met zoete citroen, banaan en karamel. In de mond word je zacht en verwarmend met houtkruid, openend in een droge eiken smaak verrijkt met gekonfijte rozijnen en verse vijgen.

Deze fles (waarvan slechts 240 flessen voor Nederland zijn) zal eind augustus beschikbaar zijn en €199.95 gaan kosten, bij interesse graag mailen naar info@gevoslijterij.nl