Wat was het mooi; de introductie van de Macallan Edition No.5 bij de Macallan Distillery en natuurlijk was de Gevo er weer bij aanwezig! Tijdens de introductie ontstonden er natuurlijk weer vele marketing ideeën, één daarvan was: “Hoe krijgen wij de 1e fles naar Nederland om iedereen hiervan te kunnen laten proeven?”

Na het eerste vaatje Hollandse haring - was het idee om de eerste Schotse Macallan trolley met de Edition No. 5 naar Nederland te vliegen, en zo gezegd zo gedaan; dus vanaf nu is de Macallan Edition No. 5 te proeven bij Gevo.

De flessen gaan € 119.95 kosten en komen in kleine hoeveelheden naar Nederland toe, in de maanden oktober, november en december.

De No.5 is gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten en heeft een alcohol gehalte van 48.5% VOL.

Deze Limited Edition-whisky viert het Macallans spectrum van natuurlijke kleuren dat het wereldberoemde Pantone Color Institute heeft geïnspireerd om een ​​unieke en prachtig complexe tint paars te creëren.

De Macallan Edition No.5 onderzoekt de rol van uitzonderlijke eiken vaten bij het creëren van de natuurlijke kleur van onze whisky. Elke kleur, van de lichtste eik tot de diepste mahonie, over de hele Macallan-portefeuille is natuurlijk afgeleid van de interactie van de whisky met de eiken vaten waarin het is gerijpt. Het proces wordt zorgvuldig beheerd door ons zeer bekwame whisky-team, dat verschillende vaten selecteert om zowel de smaak als de kleur voor elke uitdrukking te maken.
Om het opmerkelijke spectrum van natuurlijke kleuren in onze uitdrukkingen te vieren, werkte The Macallan samen met het Pantone Color Institute. Na kennis te hebben gemaakt met de fijne kneepjes van het whiskyproductieproces van eikel tot glas, werd het illustere kleuradviesbureau geïnspireerd door de vele tonen die samen de rijke kleur van onze single malt creëren. Een dergelijke complexiteit kan alleen worden gearticuleerd door een kleur die even veelzijdig is. Het resultaat is een unieke en gewaagde paarse tint die exclusief door Pantone is ontwikkeld om editie nr.5 te vertegenwoordigen, die de oneindige tinten en meesterschap weerspiegelt die de natuurlijke kleur van The Macallan bepalen.

Dit is de vijfde uit de range Macallan Edition whisky.