Voorafgaand aan de Masterclass Ron Barcelo rum werden wij totaal verrast door de ambassadeur van Barcelo rum Fritz Harig, die de Gevo benoemde tot de 1e ambassador store van Nederland. Met de daarbij behorende privileges voor de klanten van de Gevo die altijd de Barcelo rum kunnen proeven voordat zij deze aanschaffen.

Na deze verrassing begon de door ons georganiseerde Masterclass met als 1e de Barcelo Gran Anejo die minimaal 6 jaar gerijpt is in bourbon vaten. Daarna kwam de Barcelo Imperial die 10 jaar heeft gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Dit vormt de unieke Barcelo stijl.

De Barcelo Onyx heeft een hele complexe smaak doordat hij 10 jaar gerijpt is in zwaar verkoolde bourbon vaten, en daarna gefilterd wordt over Onyxsteen. Een rum om puur te drinken.

Toen kwam de klap op de vuurpijl de Barcelo Imperial Premium blend, dertig jaar traditie van Barcelo rum gerijpt op Amerikaans eiken vaten en daarna nog 2 jaar in Frans eiken vaten.

Deze rum werd begeleidt door gehaktballen welke in Barcelo rum hebben gelegen en een paté die was aangemaakt met de Barcelo Onyx. -Door Specialiteiten Slagerij Rien Bezooijen.

Na afloop gingen alle klanten met een grote lach op hun gezicht weer naar huis, velen met een fles Barcelo.