Sushi & Wine
Sushi combineren met wijn, die uitdaging nemen wij graag aan...!
- De meest bekende sushi is de California rol.
- De Noren daarentegen hebben voor de zalm rol gezorgd.
- De rijst komt uit Italië.
|
Japanners houden ervan om het eten zo mooi mogelijk te maken zodat het er mooi uitziet op je bord, dus vrijwel ieder stukje sushi is een kunstwerk.
- De meest bekende sushi is de California rol.
- De Noren daarentegen hebben voor de zalm rol gezorgd.
- De rijst komt uit Italië.
Sushi betekend letterlijk gezuurde rijst en de opleiding tot Sushimaster duurt zeker 10 jaar. Het allerbelangrijkste is het wassen van de rijst in koud water.
Daarna word de rijst in een Hangiri schaal met deksel gedaan om vervolgens de rijst te zuren met azijn, suiker en zout.
Vis, komkommer, mango, omelet- alles kan en mag in een sushi.
De meest bekende is de sushi rol of de Hosomaki genaamd, dit is een dunne sushirol met daarin alleen verse komkommer bij deze rol proef je het zeewier goed. Deze combineert perfect met de “Robert Vic Viognier” met een volle smaak van tropisch fruit en frisse zuren.
De daarop volgende is de binnenstebuiten rol, ook wel Ubramaki genoemd, met aan de binnenkant komkommer avocado zalm en Japanse mayonaise met aan de buitenzijde sesamzaadjes. Dit combineert goed met Hunawihr Pinot blanc. Een volle ronde allemansvriend met een mooie zuurbalans.
Futomaki is een dikke rol van 5-6 cm doorsnede. De sushi wordt met zeewier bijeengehouden en heeft 2 of meer vullingen.
Temaki ook wel puntzak genoemd. Het zeewier word in een ijshoorn vorm gewikkeld en de vulling is vanaf de bovenkant zichtbaar. Je eet deze sushi dan ook met je handen en niet met stokjes.
De Uramaki ossehaas Teriyaki in combinatie met Lafage cuvee Centenaire, een rol met zoetzure komkommer, avocado en krokant gebakken uitjes aan de binnenzijde. Aan de buitenzijde licht gegrilde ossenhaas met daarover teriyakisaus in combinatie met de Centenaire geurend naar abrikozenjam, pruimen en gele perziken en met in de smaak tropisch met nectarines en rijpe vijgen.
Uramaki spicy Tuna met de Lafage Lafabuleuse. Een sushi met pittig gekookte tonijn, mango en bieslook aan de binnenkant en sesamzaadjes aan de buitenkant. Dit vormt een mooie combinatie met de uit 7 druivensoorten gevormde Lafabuleuse met een zwoele geur van rijp tropisch fruit en mild mousserend en een lichtzoete toets.