ionah
Bolla Amarone Valpolicella Classico
€ 29,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Bolla Amarone Valpolicella Classico 

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Deze Soave is een lichtgele, frisse, aromatische wijn, die de essentie van het Veneto gebied goed weerspiegelt. De vraag naar deze wijn groeit, naarmate steeds meer mensen zijn wijn proeven. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.

Amarone:
In 1950 bottelden de kleinkinderen van de oprichter van Pedemonte Cellar in Valpolicella, de favoriete wijn van hun opa om zijn 80e verjaardag te vieren. Dat was de Amarone. En zo begon de commerciële historie van deze wijn. De allereerste Amarone ooit gemaakt, gelanceerd door Bolla, en nu geliefd over de hele wereld. Met deze Amarone herontdekt Bolla de origine van wijn en produceert dan ook met toewijding en respect voor traditie.

 

Diep granaatrood.
Zwarte rijpe kersen, jam, rijpe peer, vanille, drop en ceder hout.
Mooie volle body, krachtig en warm en zuivere tonen van cacao en specerijen.
Houtrijping 48 maanden
Temperatuur Bij 18 – 20 graden.
Rood vlees, BBQ, wild, pecorino en Gorgonzola.