Bruichladdich Scottish Barley The Classic Laddie

€ 51,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Bruichladdich The Classic Laddie Scottish Barley

Bruichladdich is het levende bewijs dat de traditionele whiskyregio's van Schotland nergens op slaan. Denk alsjeblieft niet dat het labelen van een whisky "Islay" iets met smaak te maken heeft, want de waarheid is veel ingewikkelder en interessanter. De distilleerderij werd gebouwd in 1881 toen er door puffer geleverde steenkool beschikbaar was als alternatieve brandstof voor lokaal turf. De grote Alfred Barnard ondersteunt deze mening met een verleidelijke aanwijzing: de Laddie is de enige distilleerderij op Islay waarvan hij in zijn fascinerende verkenning van de distilleerderijen van het eiland in 1885 niet beschrijft dat hij zijn mout droogt met turf. overleeft, maar dankzij de originele Victoriaanse machines is een ongeëvenaarde erfenis van ambachtelijk distilleren doorgesijpeld door de generaties mannen die deze verfijnde Islay-dram maken.

Deze Single Malt Scotch whisky is oorspronkelijk gemaakt door voormalig Master Distiller Jim McEwan uit individueel geselecteerde vaten om de klassieke, bloemige en elegante Bruichladdich-huisstijl te laten zien. Ongeturfd, het is de kenmerkende botteling van de distilleerderij en de definitieve Bruichladdich. Gemaakt van 100% Schotse gerst, druppelsgewijs gedistilleerd en vervolgens zijn hele leven gerijpt aan de oevers van Loch Indaal in eersteklas Amerikaans eikenhout, het is een bewijs van de kwaliteit van de ingrediënten die door deze distilleerderij worden gebruikt. Dit is authenticiteit, want de jongens en meisjes van de Bruichladdich-distilleerderij weten wat gerst is.

Onze proefnotities
Neus: bloemige tonen van oranjebloesem, honingzoetheid en vers gemoute gerst en zilte zeelucht.

Smaak: Boomgaardvruchten van rode appels en rijpe peren, bruine suiker en honingzoetheid, frisse levendige citroenmirte en roze zeezout.

Afdronk: Gouden toffee, zachte honing en wat mineraalrijke mout.

 

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 50% VOL
Merken Bruichladdich
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Bruichladdich Scottish Barley The Classic Laddie
Uw Rating