Out of stock

Carlos Serres Crianza

€ 9,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Carlos Serres Crianza

Proefnotities: Robijnrode kleur met de aantrekkelijke geur van gerijpt rood fruit. Kruidig van smaak met droptonen. Elegant met een goede balans en een harmonieuze afdronk.

Korte omschrijving: Elegante rode wijn met een goede balans tussen houtrijping en fruit. Heerlijk bij gerechten uit de Mediterrane keuken.

Serveer suggesties: Heerlijk bij de 'Mediterrane keuken', zoals gebakken vis, groenteschotels, rijst, pasta en kaas. Serveer temperatuur: 16-18 C.

Druif: 85% tempranillo,15% garnacha

Specificatie wijngaard: Wijngaarden liggen rond Haro en hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Oppervlakte wijngaard: 100 ha. Bodem samenstelling: kalkrijke klei / mergel bodem

Wijnhuis: Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet. Streek: Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

 

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Spanje
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Carlos Serres Crianza
Uw Rating