Winkelwagen

Product Details
29.95
Out of Stock

Carlos Serres Onomastica 0.75L

€ 29,95
SKU Carlos Serres Onomastica 0.75L
Details

Proefnotities: De donkere kleur geeft de diepgang van de wijn weer en in de rand van het glas een licht robijnrode verkleuring die de subtiele vatrijping verraad. In de geur direct donker bosfruit, een tikje kruiden en iets van vanille. In de mond wordt dit aangevuld met een rijke complexe smaak, een fraaie balans en een lange finale.

Korte omschrijving: Rode wijn met een rijke complexe smaak, een fraaie balans en een lange finale. Lekker bij gegrilde vlees- en groentegerechten. Serveer suggesties: Heerlijk bij gegrilde kip, rijpe kazen en heel bijzonder bij pure chocolade.

Serveer temperatuur: 16-18° C. Druif: 85% tempranillo,10% graciano en 5% mazuelo.

Specificatie wijngaard: Druiven komen van 3 geselecteerde percelen van de Finca El Estanque, dichtbij de plaats Haro, en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Druiven groeien hier onder perfecte omstandigheden en door de geringe opbrengst is de concentratie hoog. Oppervlakte wijngaard: 10 ha.

Bodem samenstelling: kalkrijke klei / mergel bodem.

Wijnhuis: Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.

Streek: Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

Opmerkingen: Topcuvée van Bodegas Carlos Serres in een oplage van slechts 25.000 flessen.

More Information
More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Spanje
Merk Overige Merken
Past in brievenbuspakje Kijk naar het gewicht
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Carlos Serres Onomastica 0.75L

.