Winkelwagen

Product Details
29.95
Out of Stock

Carlos Serres Onomastica Blanco 0.75L

€ 29,95
SKU Carlos Serres Onomastica Blanco 0.75L
Details

Proefnotities: Strogele wijn met goudkleurige tonen. Fijne geur van de rijping op vaten, aangevuld door wit fruit, citrus, mineralen en honing. Zowel rond, sappig als fris met een zeer lange afdronk.

Korte omschrijving: Ronde, sappige maar ook frisse Riojawijn met de geur van rijping op vaten, wit fruit, citrus en honing. Heerlijk bij Aziatische gerechten. Serveer suggesties: Heerlijk bij gebakken en gerookte vis, wit vlees, rijstmaaltijden, kaas en pastei.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Druif: 100% viura

Specificatie wijngaard: Druiven komen van een geselecteerde perceel uit het hart van Finca El Estanque, dichtbij de plaats Haro, en hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De witte viura druiven groeien hier onder perfecte omstandigheden op een kalkrijke bodem en door de geringe opbrengst is de concentratie hoog. Oppervlakte wijngaard: 5 ha. Bodem samenstelling: kalkrijke klei / mergel bodem. Wijnhuis: Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet. Streek: Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten. Opmerkingen: Topcuvée van Bodegas Carlos Serres in een oplage van slechts 2500 flessen.

More Information
More Information
Soort Witte Wijn
Druif Overige Druiven
Land Spanje
Merk Overige Merken
Past in brievenbuspakje Kijk naar het gewicht
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Carlos Serres Onomastica Blanco 0.75L

.