ionah
Casamigos Mezcal
€ 69,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Casamigos Mezcal

Oude vrienden George Clooney, Rande Gerber en Mike Meldman zijn dol op Casamigos. On the rocks, als een shot, soms rechtstreeks uit de fles. Met tequila gevulde nachten met vrienden is hoe Casamigos werd geboren. Ons idee was om de lekkerste, zachtste Tequila en Mezcal te maken die niet bedekt hoefden te worden met zout of limoen.

Dus dat deden we.

Casamigos is speciaal voor ons gemaakt. We werkten jarenlang aan de creatie van Casamigos met onze meester-distilleerder in Jalisco, Mexico, en hielden vele blinde proeverijen totdat we wisten dat we het goed hadden. We drinken onze tequila en mezcal al vele jaren met vrienden en familie. Het was nooit de bedoeling om het openbaar te maken. Het is alles wat we thuis in Mexico serveren, dus het is letterlijk onze huistequila.

We zijn verheugd dat zowel consumenten als tequila- en mezcal-kenners de authenticiteit van Casamigos waarderen en waarderen. Dit is kwaliteit die je proeft, dus hef het glas met onze bekroonde spirit.

AGAVE:
Onze agaves zijn 100% Espadín, 8-9 jaar gekweekt in Oaxaca, Mexico

LANGZAAM KOKEN:
Casamigos Mezcal wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Eenmaal geoogst, worden de piña's gespleten en 4-6 dagen gekookt in aarden kuilen van zes ton, bekleed met vulkanisch gesteente.

VERPLETTEREND:
Piña's worden 24 uur gekoeld voordat het breekproces begint. De agave wordt op de traditionele manier verpletterd, één ton per keer door een door paarden getrokken tahona-wiel.

FERMENTATIE:
Afhankelijk van het seizoen fermenteert Casamigos Mezcal gedurende 2-8 dagen voordat het wordt gedistilleerd in overdekte koperen ketels. Casamigos wordt tweemaal gedistilleerd.

KLEUR: Kristalhelder

AROMA: Geurige kruiden en fruit, met hints van rook.

SMAAK: Noten van rook en zwarte peper leiden tot een lange zijdezachte afdronk.

RUST: Tot 2 maanden.

ERFGOED: Geproduceerd in Oaxaca door een 4e generatie Mezcaleros-familie.