COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Chartreuse Groen
De "Liqueur de Santé" werd gecreëerd in 1840 en is de eerste likeur die werd gemaakt volgens het originele recept van het Elixir Végétal de la Grande Chartreuse. Het was zo populair dat Vader Garnier, advocaat en verantwoordelijk voor de likeuren in die tijd, later besloot om het officieel "Chartreuse Verte" te noemen en het "Chartreuse" merk in 1852 registreerde. Het wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd en vervaardigd door de Paters Chartreux in hun distilleerderij Aiguenoire in Entre-Deux-Guiers (Isère - Frankrijk).
Ingrediënten
Alcohol, suiker, water, plantaardige stoffen (130 planten, schors, wortels, kruiden en bloemen).
Elaboratie
Chartreuse Verte" ontleent zijn unieke karakter aan zijn natuurlijke kleur, zijn kracht en zijn aromatische complexiteit die afkomstig zijn van 130 planten, bloemen, schors, wortels en specerijen.
De ontwikkeling ervan vergt meerdere weken werk en gebeurt in verschillende fasen:
- Malen gemaakt door de monniken in de plantenkamer van het klooster Grande Chartreuse.
- Distillatie om het aroma te verkrijgen.
- Verschillende soorten maceratie die de actieve ingrediënten uit de planten halen en de likeur zijn natuurlijke kleur geven.
Vervolgens rijpt het lang in eikenhouten vaten voordat het wordt gebotteld, en blijft het evolueren en zijn complexiteit ontwikkelen in de fles.
Smaaknotities
Kleur Een Chartreuse groene kleur, een krachtige kruidige, peperige neus.
Smaak Een frisse smaak met munttoetsen, dennensap en citrusvruchten.
Afdronk Bitterzoete thee aan het einde van de mond verlengt het proeven.
Serveertips:
Als digestief, om alle smaken en aromatische kracht te ontdekken. Ideaal gekoeld serveren tussen 12° en 13° of met ijs.
Gebruikt als ingrediënt in cocktails of in de keuken in zoete of hartige recepten sinds de 19e eeuw, brengt het een uniek karakter.