ionah
Chartreuse Groen
€ 29,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Chartreuse Groen

De "Liqueur de Santé" werd gecreëerd in 1840 en is de eerste likeur die werd gemaakt volgens het originele recept van het Elixir Végétal de la Grande Chartreuse. Het was zo populair dat Vader Garnier, advocaat en verantwoordelijk voor de likeuren in die tijd, later besloot om het officieel "Chartreuse Verte" te noemen en het "Chartreuse" merk in 1852 registreerde. Het wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd en vervaardigd door de Paters Chartreux in hun distilleerderij Aiguenoire in Entre-Deux-Guiers (Isère - Frankrijk).

 

Ingrediënten

Alcohol, suiker, water, plantaardige stoffen (130 planten, schors, wortels, kruiden en bloemen).

 

Elaboratie

Chartreuse Verte" ontleent zijn unieke karakter aan zijn natuurlijke kleur, zijn kracht en zijn aromatische complexiteit die afkomstig zijn van 130 planten, bloemen, schors, wortels en specerijen.

De ontwikkeling ervan vergt meerdere weken werk en gebeurt in verschillende fasen:

- Malen gemaakt door de monniken in de plantenkamer van het klooster Grande Chartreuse.

- Distillatie om het aroma te verkrijgen.

- Verschillende soorten maceratie die de actieve ingrediënten uit de planten halen en de likeur zijn natuurlijke kleur geven.

Vervolgens rijpt het lang in eikenhouten vaten voordat het wordt gebotteld, en blijft het evolueren en zijn complexiteit ontwikkelen in de fles.

Smaaknotities

Kleur Een Chartreuse groene kleur, een krachtige kruidige, peperige neus.

Smaak Een frisse smaak met munttoetsen, dennensap en citrusvruchten.

Afdronk Bitterzoete thee aan het einde van de mond verlengt het proeven.

 

Serveertips:

Als digestief, om alle smaken en aromatische kracht te ontdekken. Ideaal gekoeld serveren tussen 12° en 13° of met ijs.

Gebruikt als ingrediënt in cocktails of in de keuken in zoete of hartige recepten sinds de 19e eeuw, brengt het een uniek karakter.