Chateau de Pez

€ 39,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Chateau de Pez

Het domein van Pez, ontstaan ​​in de 15e eeuw, is samen met Calon het oudste domein van Saint-Estèphe. In 1452 heerste schildknaap Jean de Briscos over het landgoed; in 1526 was de "nobele man" Ducos meester, gevolgd door Jean de Pontac in 1585.

De familie Pontac, die eveneens Haut-Brion creëerde, schonk Pez zijn wijngaarden. Het eigendom bleef tot de Franse Revolutie in handen van de nazaten - de markies d'Aulède en graaf de Fumel, commandant van de provincie Guyenne. Het domein werd verkocht als eigendom van de staat en behoorde achtereenvolgens toe aan de families Tarteiron, Balguerie, Lawton, du Vivier, Bernard en Dousson. Het werd in juni 1995 gekocht door Champagne Louis Roederer.

De wijnmakerij Château de Pez blijft resoluut trouw aan hout. De blend is samengesteld in december, daarna wordt de wijn opgeslagen in vaten (40% nieuw hout, 40% in "Premier vin" -vaten en 20% in "Deuxième vin" -vaten) en om de drie maanden gerijpt. Opgemerkt moet worden dat de wijn absoluut geen filtratie ondergaat.

Château de Pez vertoont diepe kleuren en harmonieuze compositie. Deze complete, rijke, dichte wijn verdient langdurige veroudering.

Dankzij de kwaliteit van zijn productie wordt Château de Pez gerekend tot de meest gereputeerde crus van de Médoc.

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Chateau de Pez
Uw Rating