COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Chateau des Jacques Fleurie
KLIMAAT & TERROIR: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan uit kalk, klei en graniet.
VINIFICATIE: Traditionele vinificatie van hele trossen en spontane gisting door van nature aanwezige gistcellen. Na vergisting opvoeding op grote oude houten vaten.
DRUIVEN: gamay
GEUR & SMAAK: Een fruitige en florale wijn. Een zachte textuur met aroma’s van gerijpt rood fruit en een harmonieuze afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij vleesgerechten en verschillende kazen; vooral gerijpte geitenkaas is een aanrader.
WEETJE: Tot en met de oogst van 2011 werd deze wijn op de markt gebracht onder de naam van Château de Poncereau. Vanaf 2012 is dat Château des Jacques.
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt.
Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee Cyril Chirouze voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.