Winkelwagen

Product Details
7.95
Out of Stock

Cremovo Pellegrino 0.75L

€ 7,95
SKU Cremovo Pellegrino 0.75L
Details

Vinificatie Traditionle vinificatie van de Pellegrino Marsala Cremovo gevolgd door meer dan 1 jaar houtrijping.

Proefnotities Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilie. In 1773 is deze wijn door de Engelse handelsreiziger John Woodhouse.

De wijn wordt gemaakt van witte en/of blauwe druiven.

Belangrijkste druivenrassen zijn: Grillo, Catarrato, Inzolia, Damaschino, Pignatello en Nero d’Avola. Marsala kent drie groepen van kleurtinten. Oro (goudgeel), Ambra (bruin/amber) en Rubino (robijnrood). De smaken gaan van secco (droog), demisecco (halfdroog) tot dolce (zoet). Wanneer de wijn van een bepaald jaargang klaar is wordt deze opgenomen in een solera-systeem zoals men ook bij sherry kent. Marsala heeft daarom ook nooit een jaartal omdat het een menging is van meerdere, soms vele, jaren. Hierdoor is een bepaalde type of merk ook zeer constant van smaak en kwaliteit. Afhankelijk van het gebruikte solera-systeem zijn er wel verschillende leeftijdscategorien. Van jong tot oud zijn dit: Fine, Superiore, superiore riserva, vergine en het oudste stravecchio.

De rijping varieert dan van 1 tot 5 en soms zelfs meer dan 20 jaar. Met name de drogere, wat langer gerijpte varianten kunnen een behoorlijke kwaliteit halen. Marsala is een DOC geklasseerde wijn en laat zich zeer goed combineren met kazen. Bijvoorbeeld een lang gerijpte Marsala met een sterke kaas als Parmasan of een goudkleurige halfdroge Marsala met zachte Gorgonzola.

Een goede Marsala kan op kamertemperatuur gedronken worden. Eenvoudige soorten licht gekoeld. Eenvoudige (goedkopere) Marsala worden ook weleens met een bijgevoegd smaakje op de markt gebracht. Op het etiket wordt dan vermeld, Uovo - Met ei. Deze Marsala is het meest neutraal en vindt vaak zijn weg naar de keuken. Met name in sauzen en de Zabaglione. Met koffie. Mandorla - Met amandel. Fragola - Met aardbei. Mandorino - Met mandarijn.

Eten & Drinken Algemeen De naam Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicili. Het familiebedrijf werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland. Reeds in Romeinse tijd was Sicilië een belangrijke wijnproducent. Zuid-Italie werd toen wijnland genoemd. Het hart van Carlo Pellegrino klopt in de historische wijnkelders van het oude stadje Marsala. Hier komt de befaamde Marsala vandaan, net als sherry, madeira en port een met alcohol versterkte wijn. Marsala is een fascinerende wijn, gemaakt van inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia. Marsala rijpt altijd in houten vaten, de mooiste soms meer dan 20 jaar, waarvan deels in barriques. Onder de naam Duca di Castelmonte produceert het bedrijf een complete serie voortreffelijke wijnen van autochtone druivenrasen (o.a. inzolia, grillo, pignatello) en internationale soorten als chardonnay, cabernet sauvignon en syrah. De smaakstijl varieert van modern fruitig en droog tot krachtig en houtgerijpt.

18% VOL

More Information
More Information
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Past in brievenbuspakje Kijk naar het gewicht
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Cremovo Pellegrino 0.75L

.