Winkelwagen

Product Details
29.95
Out of Stock

de Ladoucette Pouilly-Fume 0.75L

€ 29,95
SKU de Ladoucette Pouilly-Fume 0.75L
Details

De wijn is fonkelend helder geel van kleur. Hij heeft een subtiel parfum van rijpe sauvignon blanc-druiven, ingetogen, zuiver en complex.

Prachtig fris en speels van smaak, ragfijn zuur en goed gebalanceerd. "BIJ HET STREVEN NAAR EEN TOPWIJN GAAT HET OM HET CREËREN VAN ZODANIGE OMSTANDIGHEDEN DAT DE WIJN ZICH ALS HET WARE ZELF MAAKT, MET EEN MINIMUM AAN INGRIJPEN VAN MENSELIJKE KANT”, ALDUS BARON PATRICK DE LADOUCETTE. Deze bevlogen eigenaar van Château du Nozet slaagt er elk jaar opnieuw in de mooiste Pouilly Fumé te maken.

Château du Nozet is een fraai kasteel in neo-renaissancestijl, even ten noorden van Pouilly-sur-Loire.

De wijngaarden (ruim 100 hectare) strekken zich uit over de hellingen rond het château. De bodem bestaat afwisselend uit silex (kalk met vuursteen) en pure kalk. Contracten met boeren elders in de appellatie Pouilly Fumé zorgen voor een totaal van 225 hectare. Zo beschikt Baron Patrick over de belangrijkste vier terroirs van Pouilly Fumé, hetgeen bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen.

Wat de natuur op het moment van de oogst geeft – druiven in perfecte conditie – wordt uiterst zorgvuldig verwerkt; alle percelen worden apart gevinifieerd.

Na de langzame gisting op ca. 20 gr. C. volgt de belangrijke fase van de opvoeding: de wijn rust een half jaar op de fijne ‘lie’, die regelmatig wordt opgeroerd. Hierdoor wint hij nog meer aan finesse.

Heel bijzonder is Baron de L, de mooiste Pouilly Fumé van de streek, samengesteld uit de beste cuvées afkomstig uit eigen wijngaarden van het château. De oude wijnstokken (‘vieilles vignes’) zorgen voor een uitzonderlijke wijn met aromatische finesse en een ongekende smaakrijkdom. Een perfect geslepen diamant die met de jaren al zijn pracht ontwikkelt.

Gebotteld in klassieke stijlvolle fles.

More Information
More Information
Soort Witte Wijn
Druif Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Cadeaus Nee
Fit in Mailbox Nee
Merken Nee
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:de Ladoucette Pouilly-Fume 0.75L

.