Delaire Graff Estate Botmaskop

€ 27,65
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Delaire Graff Estate Botmaskop

Stellenbosch, Zuid-Afrika

KLIMAAT & TERROIR
De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel.
Dit schept, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, dé perfectie condities voor wijnbouw.

VINIFICATIE
De zorgvuldig geselecteerde druiven worden ontsteeld en ongekneusd vergist en regelmatig ondergedompeld. Daarna rijpt de wijn in Franse eiken vaten.

DRUIVEN
cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, malbec


GEUR & SMAAK
Krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Tannines zijn mooi rond en de afdronk is intens aanhoudend.

SERVEERSUGGESTIE
Gegrild vlees, diverse Mediterrane gerechten en harde kazen.

WEETJE
Botmaskop, een verbastering van Bootmanskop, is het uitkijkpunt vanwaar de lokale boeren werden geattendeerd op binnenvarende schepen en dus handelsmogelijkheden voor hun versproducten.

Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele
microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen
blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.

More Information
Alcohol percentage 14.50% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Delaire Graff Estate Botmaskop
Uw Rating