Dom Perignon Vintage 2010 Magnum

€ 475,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Dom Perignon Vintage 2010 Champagne

Dom Pérignon Vintage 2010
Geinspireerd Meesterschap

Het was een intimiderende uitdaging om voor 2010 een vintage te kunnen uitroepen, een vintage waarvan Dom Pérignon slechts als een van zeer weinigen kan getuigen. Met de laagste temperaturen sinds 1996 vormde het eerste deel van 2010 een contrast met het hele voorafgaande decennium. Vorst in de winter en een koele lente deden weer beseffen hoe noorderlijk de wijngaarden. De zomer was heet, maar niet extreem heet. Toen brachten twee ongenadige dagen regen dit ideale rijpingstraject tot staan. In slechts enkele dagen ontwikkelde zich botrytis schimmel op de druiven, voornamelijk op de pinot noir.
Dom Pérignon besloot om enkel te focussen op de druiven die niet aangetast waren door botrytis. Na afloop van de vendange was weliswaar een gedeelte van de oogst verloren, maar bleken de geredde pinot noir druiven geweldig. Ze vormden een echo van de chardonnay druiven, die wel het voordeel van een volledige rijping hadden gehad. Ze vertoonden rijkdom, concentratie en balans – in feite de beste balans in 30 jaar.
Na de assemblage waren de twee druivenrassen intens, maar gebalanceerd zowel qua structuur als textuur, een samengaan in complete eenheid. De uitdaging was behaald en Dom Pérignon riep de vintage uit, letterlijk en figuurlijk “uit het water gered”. De opvallende contrasten van dit hachelijke jaar lijken tot uitdrukking te komen met onverwachte geruststelling en bescheidenheid, wiegend in een verrassende sereniteit.

Kleur: Diepe witgouden kleur, vol flonkeringen. Levendige, verfijnde mousse.
Geur: De lichtgevende zoetheid van tropisch fruit – groene mango, meloen, ananas, valt onmiddelijk op. Deze aroma’s doen afstand
aan meer gematigde tonen; prikkelende sinaasappelschil, mistige mandarijnsinaasappel. De wijn onthult zijn frisheid door te ademen. Het is de bloesem na een regenbui. Een bijna tastbare ervaring van pioenroos, jasmijn en sering.
Smaak: De wijn legt je onmiddellijk zoals zijn royale persoonlijkheid op, vol en massief. Sappigheid overheerst als de tactiele ervaring al
snel voorbijgestreefd wordt door de aromatische ervaring. De body ontvouwt zich: gul, stevig en gecontroleerd. Daarna trekt de wijn weer samen, ruimte biedend aan kruidige en peperige vibraties.
Conclusie: De wijn houdt zijn energie vast tot een sprankelende, ziltige finish.

More Information
Alcohol percentage 12.5% VOL
Inhoud 1.5 Liter
Soort Champagne
Druif Pinot Noir
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Dom Perignon Vintage 2010 Magnum
Uw Rating