Dom Perignon Vintage 2013

€ 194,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Dom Perignon Vintage 2013

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om de beste wijn ter wereld te maken en uitsluitend 'vintage only'.

Het wijnbereidingsjaar 2013 bleek een welkome hernieuwde verbinding met het glorieuze verleden van late oogstjaren. Na een koude, natte winter was de lente grijs, behoorlijk koel en extreem regenachtig. Vooral de hete en droge zomer was gunstig voor de kwaliteit van de druiven.

De delicate neus ontvouwt zich in kleurvlakken. Het groen van eucalyptus, munt en vetiver, het geeloranje van mirabelpruimen, abrikoos en oranjebloesem, het bruin van peper, kardemom en zoethout, en tot slot zilverachtige zoutoplossing en geroosterde tinten.

Het mondgevoel is elegant en drukt weelderige eenvoud en precisie uit. De aanval is omhullend en etherisch. De verfijnde en zijdezachte foundation wordt meer uitgesproken in het hart. De afdronk wordt gedomineerd door een zoutgehalte dat een diep gevoel van consistentie achterlaat.

More Information
Alcohol percentage 12.5% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Champagne
Druif Pinot Noir
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Dom Perignon Vintage 2013
Uw Rating