Don Jacobo Gran Reserva 0.75L

SKU
Don Jacobo Gran Reserva 0.75L
€ 24,95

Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño.

In 1898 werden de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarette, geplant door Saturnino Daroca. Door het huwelijk van zijn dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral. Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja die gelegen is langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela.

Het is dan ook deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken.

Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado. 85% Tempranillo en 15% Garnacha, met geuren van zwarte bessen, rode bessen en pruimen. In goede harmonie met de nuances van het lageren op eiken houten vaten.

Krachtig en doortastend.

Warm, smakelijk, levendig en zacht.

Goed van structuur, mooi in balans, in schitterende harmonie.

In de afdronk de wat houttonen.

13% VOL

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Spanje
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Don Jacobo Gran Reserva 0.75L
Uw Rating