Don Papa Port Casks

€ 249,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Don Papa Port Casks

7 Years

Don Papa Rum, de premium single island rum van het eiland Negros in de Filippijnen, heeft zijn nieuwste expressie gelanceerd, Port Cask – een limited edition, super premium rum ter herdenking van de vijfhonderdste verjaardag van de eerste rondvaart ter wereld, een epische reis die uiteindelijk leidt tot de landing door de Spanjaarden in de Filippijnen.

Gedistilleerd op het mystieke en vruchtbare eiland Sugarlandia (de lokale naam voor Negros) en gerijpt in het unieke vulkanische klimaat rond de uitlopers van de actieve vulkaan Mount Kanlaon, heeft deze intens volle expressie (gebotteld op 40% ABV) een extra laag complexiteit. Aanvankelijk twee jaar gerijpt in ex-bourbonvaten, werd de rum vervolgens voor nog eens vijf jaar overgebracht naar rijke, robijnrode portvaten.


Het resultaat is een rum met een donker, kruidig ​​karakter met een verwarmende, aanhoudende fruitigheid, die de majestueuze portvaten tot leven brengt. Diepe tonen van zoethout, gepolijst eikenhout, donkere chocolade en muscovadosuiker, gevolgd door pittige bloedsinaasappels, rijpe rode bessen en een subtiele noot van verse vanille, geven deze rum zijn unieke smaakprofiel.


Vijfhonderd jaar geleden kreeg de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan de opdracht van koning Karel I van Spanje om op expeditie te gaan op zoek naar de Spice-eilanden. Het was een odyssee over de rand van de wereld die de koers van de zeevaart en de geschiedenis voor altijd zou veranderen. De Port Cask limited edition is geïnspireerd op dit epische verhaal en verbindt uiteindelijk de oude wereld met de nieuwe.


De Port Cask wordt gepresenteerd in een ingewikkeld gedetailleerd surrealistisch ontwerp, dat aspecten weerspiegelt van de moeizame driejarige odyssee van Magellan; met de caleidoscopische reeks wezens die op Sugarlandia worden gevonden en de oneerbiedigheid van Papa Isio, de revolutionaire held die de naam Don Papa inspireerde.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Soort Rum
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Don Papa Port Casks
Uw Rating