Winkelwagen

Product Details
59.95
Out of Stock

Douglas Laing's Scallywag 0.7L

€ 59,95
SKU Douglas Laing's Scallywag 0.7L
Details

Big Peat is een merk van Douglas Laing & Company. 

Deze onafhankelijke bottelaar is in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing. 

Big Peat kenmerk zich door de stevige turfsmaak. 

De whisky wordt uitgebracht in kleine batches van maximaal 5000 flessen en bevat whisky van o.a. Ardbeg, Bowmore, Caol Ila en zelfs Port Ellen. 

Neus: Veel turf, rook, verbrand karamel en drop.

Smaak:Turf, rook

Finish: Ook in de afdronk veel turf maar accenten van pure chocolade en karamel. 54.9 VOL Scallywag is een kleine partij bottelingen gemaakt met alleen de beste Speyside Malts met onder andere Mortlach, Macallan en Glenrothes.

Gebotteld op 46% alcohol sterkte en niet koud gefilterd, heeft deze kleine partij bottelingen een uitgesproken rijke, donkere kleur die is gewonnen uit de vele mooie Spaanse Sherry Butts gebruikt tijdens het rijpen. Het resultaat is een zeer charmante malt met een rijk gekruide karakter gecombineerd met vanille, zoet gestoofd fruit, kerst pudding, donkere chocolade, pittige oranje en zoete tabak. Geïnspireerd door de lange lijn van Douglas Laing familie Fox Terriers, die bekend staan om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter, voelde de naam Scallywag en de ontwerp met de Fox-terrier het meest passend voor deze rijkelijk gekruid en heerlijk zoet Speyside ‘vatted’ malt.

46% vol

More Information
More Information
Soort Blended Malt
Land Schotland
Merken Overige Merken
Cadeaus Nee
Fit in Mailbox Nee
Merken Nee
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Douglas Laing's Scallywag 0.7L

.