Edradour Caledonia 12

€ 54,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Edradour Caledonia 12

Caledonia Edradour is een speciale single cask release, geselecteerd door songwriter Dougie Maclean en vernoemd naar zijn beroemde nummer, Caledonia. Deze handgemaakte single malt is een small batch botteling.

“Ik schreef Caledonia, in 1977 op een strand in Bretagne, Frankrijk, toen ik oprecht heimwee had naar Schotland. Mijn leven is altijd in Perthshire geweest. Voor mij typeert de locatie van Edradour, met zijn nette cluster van witgekalkte gebouwen, traditionele apparatuur en het gebruik van oude methoden voor het maken van single malt whisky, gecombineerd met zijn ultramoderne bottelarij, Caledonia. Het is dus geweldig om de krachten te bundelen met Andrew Symington en Edradour Distillery, om je deze heerlijk rijke en complexe 12 jaar oude single malt te brengen.” Dougie Maclean

Met een sterkte van 46% ABV en unchill gefilterd, behoudt Caledonia een maximale smaak met veel diepte en body. Eerste rijping in Bourbonvaten gevolgd door een Oloroso Finish van 4-5 jaar. Een ouderwetse whisky voor wie op zoek is naar hoe whisky vroeger gemaakt werd.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 46% VOL
Merken Overige Merken
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Edradour Caledonia 12
Uw Rating