Finlaggan The Original

€ 21,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Finlaggan The Original

De Vintage Malt Whisky Co. werd opgericht in 1992 door Brian Crook, een met lof afgestudeerde voedselwetenschapper met 20 jaar ervaring in de malt wisky industrie, onder andere als export directeur bij één van Schotlands grootste distilleerderijen. Het doel was het produceren van een selectie van malt whisky‘s van Schotlands beste distilleerderijen, en deze beschikbaar te stellen voor onafhankelijke wijn en gedistilleerd importeurs over de hele wereld.
Honderd jaar geleden waren er meer dan 120 onafhankelijke malt whisky distilleerderijen in Schotland, die stuk voor stuk een malt met een zeldzaam karakter van de Hooglanden, Eilanden en Laaglanden produceerden. Vandaag de dag zijn er
daar nog zo‘n zeventig of tachtig van overgebleven, en slechts een handvol is in bezit van familiebedrijven.

Het grootste aandeel van de malts wordt geproduceerd door multinationals, dus de kans voor familiebedrijven om zaken te doen met kleine, onafhankelijke distilleerderijen is nagenoeg verdwenen. Om dit gat op te vullen is de VMW opgericht.
Finlaggan is ook wel het ‚Geheime Islay‘, aangezien de naam van de distilleerderij vanwaar het vandaan komt een heel goed bewaard geheim is. Alleen diegenen die meerderen Islay malts hebben geproefd, en bekend zijn met de subtiele smaak en geur verschillen kunnen een vermoeden hebben van de afkomst van deze ware zoon van Islay.

Het eiland Islay ligt in de stormachtige wateren van de Atlantische Oceaan, nabij de westkust van Schotland. Vele eeuwen geleden regeerde de “Lord of the Isles” Schotland vanaf Finlaggan Castle op Islay, maar vandaag de dag is het de single malt whisky die de legendes schrijft. Er zijn acht malt distilleerderijen op Islay, allen uitmuntend maar met vele verschillende smaken.

Weetje:

Finlaggan was gedurende de Middeleeuwen het bestuurlijke centrum van Islay. De MacDonald Clan, member of The Lords of the Isles bewoonde Finlaggan Castle. Hier vond ook de installatie van een nieuwe Lord of the Isles plaats. Eilean Mór is één van de drie eilanden. Het grootste en meest noordelijk gelegen in Loch Finlaggan. Lord “Righ Innse Gal” was één van de meest machtige Lords of the Isles en koos dit eiland als thuisbasis. Finlaggan Eilean Mor verwijst naar deze rijke historie. Vandaag de dag wordt Finlaggan beheert door de organisatie “The Finlaggan Trust”.Finlaggan Eilean Mor wordt gelagerd in bourbon vaten. De botteling is een small batch van 10 zorgvuldig geselecteerde vaten.

Een Islay whisky met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De herkomst van deze whisky is een goed bewaard geheim.

NEUS

Volle en doordringende aroma’s van aardse rook, gerookte haring en ontbijtvruchten.

MONDGEVOEL

Licht geurig, rook en zilt. Mondvullend door turf en rooksmaak. Opvallende complexiteit van moutsmaak.

SERVEERTIPS

Serveer puur of met ijs. Kan ook in een mix worden geserveerd, of met koffie om een authentieke Irish Coffee te maken. Ook ideaal bij het koken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Merken Finlaggan
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Finlaggan The Original
Uw Rating