Frapin VSOP

€ 39,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Frapin VSOP

Meer dan 700 jaar historie , dat hoort bij de familie Frapin die zich in 1210 vestigde in de Charente.

Diverse leden van de familie kunnen geschaard worden onder beroemdheden uit de Franse geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Francois Rabelais, zoon van Antoine Rabelais en Caterine Frapin, die een beroemde 15e eeuwse schrijver was. In de 17e eeuw was Pierre Frapin de apotheker van Koning Lodewijk de 14e, die destijds ook het familiewapen aan de Frapin’s toekende Dit familiewapen is heden ten dage op alle decanters van cognac Frapin terug te vinden.

Opnieuw een Pierre Frapin stichtte aan het einde van de 19e eeuw een handelshuis waaruit het huidige bedrijf is ontstaan. Zijn kleindochter, Geneviève Frapin, deed samen met haar man Max Cointreau het bedrijf verder groeien.

Eén van de meest unieke feiten rond de familie Frapin is het eigendom van ruim 300 ha. in de “Grande Champagne“, het hart van de cognac streek.

Van deze streek komen onbetwistbaar de fijnste en meest
intense cognacs die bovendien optimaal kunnen verouderen! Alle producten van FRAPIN zijn dan ook voor 100% afkomstig uit deze “Grande Champagne “ streek, bovendien zijn dus alle wijngaarden in volledig eigendom van de familie. De volledige productie, van wijngaard tot lagering, geschiedt op deze wijze van begin tot eind dus in eigen beheer.

De meeste andere producenten kopen, veelal via kleinere wijnboeren, “Grande Champagne“ cognac op om deze vervolgens te blenden met hun eigen cognac om aldus hun eigen eindproduct te verbeteren. Zo bevat een cognac met de vermelding “Fine Champagne“ ongeveer 50% cognac afkomstig van de “Grande Champagne“.
Eén van de bekendste slogans van Max Cointreau is dan ook: “ Waarom zou je genoegen nemen met de helft?“ aldus doelend op de 50% “Grande Champagne“ in de “Fine Champagne“ cognacs.

De familie Frapin is financieel volkomen onafhankelijk van andere financiers (lees: banken ) en zijn daardoor in staat om in hun kelders een voorraad van maar liefst 18 jaar aan te houden.

De grondstoffen voor Frapin cognacs komen dus van het beste gedeelte van de streek, met als belangrijke eigenschap een langzame maar prachtige ontwikkeling van de cognac.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Soort Cognac / Armagnac
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Frapin VSOP
Uw Rating