ionah
G'Vine Floraison
€ 38,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

G'Vine Floraison

Als meesterdistilleerder is het doel van Jean-Sébastien Robicquet om een unieke blend te creëren die zowel overvloedig als evenwichtig is en zich onderscheidt van de concurrentie. Om dit niveau van uitmuntendheid te bereiken, geeft hij de voorkeur aan het gebruik van planten, bessen en kruiden, in plaats van te kiezen voor poeders en essences.

Het ware DNA van G’Vine ligt in het rijke erfgoed van de Franse bodem en de druiven die het verbouwt, waardoor het zich kan onderscheiden op zowel de Franse als de internationale markt. De mix van lokaal geproduceerde brandewijn en lokaal geoogste wijnstokbloemen wordt aangevuld met aromatische planten en unieke kruiden afkomstig van over de hele wereld, waardoor de kenmerkende smaak van G'Vine Floraison ontstaat.

Gin is een alcoholische drank met minimaal 37,5% alcohol, die cognac combineert met kruiden en planten, met name de beroemde jeneverbes waarnaar hij is vernoemd.

Druivenbrandewijn

De meeste gins zijn samengesteld uit een neutrale basisalcohol gemaakt van gefermenteerde granen zoals maïs, gerst of rogge. Maison Villevert wilde een uniek en superieur alternatief bieden door gebruik te maken van de diepe erfenis van de geest en een neutrale basisalcohol van druivenbrandewijn te creëren.

Aromatische planten

De enige smaak die nodig is bij het maken van gin is de jeneverbes. Daarna zijn de potentiële ingrediënten die worden gebruikt om gin op smaak te brengen eindeloos, als eerbetoon aan de grenzeloze verbeeldingskracht van de meesterdistilleerder. Er kan een willekeurig aantal ingrediënten zijn, elke variatie en combinatie.

Jean-Sébastien Robicquet kiest ervoor om een tiental zorgvuldig geselecteerde ingrediënten op te nemen in zijn Gin de France. Onder hen de Macedonische jeneverbes, bekend om zijn superieure aroma. Hij macereert vijf dagen in cognac totdat hij al zijn genuanceerde geuren heeft onthuld. Elk van de andere planten en kruiden wordt net zo zorgvuldig gekozen en tijdens de maceratie apart gehouden, om vervolgens te worden geassembleerd en gedistilleerd in een Florentijnse alambiek.

Bloeiende wijnstokken

Het geheim van het kenmerkende aroma van G'Vine Floraison is de kortstondige wijnstokbloesem. De gin wordt elk jaar in juni met de hand geplukt in Frankrijk en geeft een verrassende rondheid aan onze gin, waardoor deze fris en evenwichtig wordt.