COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Signet is het hoogtepunt van vakmanschap, een single malt van ongekende rijkdom en gehuld in
mysterie. De naam en het beeldmerk zijn ontleend aan de eeuwenoude Pictische Cadboll Stone
sculptuur op het Glenmorangie land. Deze blend van Glenmorangies oudste whiskies – uit de tijd dat
er nog op de distilleerderij zelf gemout werd ruim 30 jaar geleden – en whiskies gerijpt op een
selectie van de beste vaten van over de hele wereld is de rijkste expressie van het merk. Signet wordt
deels gemaakt met ‘high roast chocolate’ gerst van het Cadboll landgoed, een unieke innovatie. De
baanbrekende toepassing van alle expertise op het gebied van whisky maken levert een ongekende
smaakexplosie op met een fluweelzachte textuur.
De whisky is niet koud gefilterd en gebotteld op 46% voor het optimale behoud van mondgevoel en
smaaknuances.
Proefnotitie
Kleur : Diep amber
De geur doet erg denken aan een exclusief dessert, met sterke
espresso, pudding met rozijnen, sherry, sinaasappelschil, zachte
specerijen en karamel. De whisky blijft aroma’s onthullen met ook verse
munt, cacao en gedroogd fruit.
Smaak : Een intrigerend contrast van rijke en fruitige zoete aroma’s met
specerijen en bittere mokka, een fluwelen smaakexplosie!
Conclusie : Uitmuntend, gelaagd en verrassend met frisse, lenteachtige munt en
citroen en bitterzoete tonen van sherry en chocolade.
Glenmorangie Signet wordt veelvuldig bekroond met internationale awards en
onderscheidingen, zoals Outstanding bij de International Wine & Spirit
Competition 2015, Silver bij de International Spirits Challenge 2015, Whisky of the
Year bij de International Whisky Competition 2016 en Gold bij de Global Travel
Retail Spirits Masters 2015.
Het unieke karakter van Glenmorangie Signet is, zoals te verwachten, ook heerlijk in combinatie met
chocola, bijvoorbeeld een Manjari chocoladefondant met melksorbet en koffiepudding.