Winkelwagen

Product Details
49.95
Out of Stock

Glenrothes Alba Reserve 1L

€ 49,95
SKU Glenrothes Alba Reserve 1L
Details

Alba ReserveGlenrothes Alba Reserve Highland malt De Glenrothes distilleerderij is gevestigd ten zuiden van de plaats Rothes in de Speyside. Het hout-beleid van Glenrothes is, dat er gewoonlijk gebruik wordt gemaakt van een combinatie van Spaanse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Glenrothes heeft deze Alba Reserve uitsluitend laten rijpen in Amerikaanse eiken vaten, gebruikt voor rijping van bourbon whiskey, maar waar nog steeds de kern van de Glenrothes whisky eigenschappen naar boven komen, zoals sappige citrusvruchten, romige vanille, rijp fruit en complexe specerijen tonen. Niet voor niets heeft men deze whisky Alba genoemd. Alba is Gaelisch en betekent Schots. De oorsprong van de whisky wordt dus niet vergeten bij Glenrothes.

De Burn of Rothes, die zijn oorsprong in de Mannoch-heuvels vindt, stroomt dwars door het terrein van de distilleerderij. "Rothes" betekent vrij vertaald "ontmoeting van het water". De Burn of Rothes "ontmoet" ten noordoosten van de plaats Rothes "het water" van de rivier de Spey. Glenrothes geeft de plaats aan waar de distilleerderij gebouwd is, nl. in het dal van de Burn of Rothes. De distilleerderij is gebouwd in 1878. Op 15 mei 1922 ging 200.000 gallon whisky verloren door een brand in warehouse No 1. In 1989 werd het stillhouse geheel vernieuwd en het aantal stills uitgebreid, waarna er in 1989 nog twee stills bij kwamen. Er staan nu vijf wash stills en vijf spirit stills in het stillhouse van Glenrothes, de twintig washbacks zijn van Oregon pine gemaakt. Voor de rijping gebruikt men zowel refill vaten als ex bourbon- en sherry vaten. Voor het herstellen van de vaten heeft men een eigen kuiperij. Rondom de distilleerderij liggen oude landerijen van de Brauchhill farm. Op deze landerijen liggen vier bronnen, die eigendom van de distilleerderij zijn. Van de bron met de naam The Lady's Well betrekt men via een pijpleiding het brouwwater. Om de condensors te koelen pompt men het water uit het riviertje de Dounie Burn. De zeer geliefde malt van Glenrothes komt als single malt in een doorzichtig buikflesje met een met de hand geschreven smal etiketje met jaartal.

Kleur. Licht goud.

Neus: romige, bijna melkachtig (kokos, amandel) aroma’s met tonen van vanille, hout (eiken) en kruiden (kruidnagel, nootmuskaat). Dan aangename aroma’s van rijp fruit (abrikoos, peer, appel) die worden afgewisseld met bloemige tonen (lelie, hyacint).

Smaak: zoet en rijk tegelijk met aroma’s van vloeibare honing met tonen van groen hout en wierook. Dan bedwelmende bloemen aroma’s met tonen van limoen en kardemom. De afdronk is lang met terugkerende honing aroma’s en tonen van gekonfijte sinaasappelschil en gegerste mout.

40% VOL

More Information
More Information
Soort Single Malt
Land Schotland
Merken Overige Merken
Cadeaus Nee
Fit in Mailbox Look to weight
Merken Nee
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Glenrothes Alba Reserve 1L

.