Out of stock

Highland Park Valhalla Collection compleet

€ 3.450,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Highland Park Valhalla Collection compleet

Valhalla Collection, een gelimiteerde collectie van vier whisky’s die is opgedragen aan de oude Noorse goden. Inclusief houten Viking boot waar de flessen in passen en 4 eigen glazen.

Highland Park is gevestigd op het eiland Orkney en is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland.

Met de nieuwe collectie wil het bedrijf een eerbetoon brengen aan zijn geschiedenis.

Orkney werd in de vroege Middeleeuwen veroverd door de Vikingen, waardoor de Noorse mythologie een belangrijke rol speelt in dat deel van Schotland.

Thor Een prachtige whisky en de eerste uit de nieuwe reeks van Highland Park de "Valhalla Collection". Dit is een fles gevormd als een eerbetoon aan de Noorse god Thor, de god van donder en bliksem die met een hamer de strijd aanging. Thor is eveneens de vermeende maker van de Cliffs of Yesnaby op de Orkney eilanden! Het eerste wat opvalt is de geweldige verpakking, de whisky wordt geleverd in een houten frame die geinspireerd is op een oud Vikingschip. Grote en vette aroma's omringen de whisky, aroma's van gember en rook met lekkere tonen van leer, stroop en tabak met hints van rozijnen.

kleur: Rijk amber, met een ijzererts gloed.

Geur: Geconcentreerd en krachtig, met een explosie van aromatische rook, prikkelende verse gember, gestoofde pruimen en stroop.

Smaak: Thor pakt het gehemelte en weigert los te laten. In eerste instantie droog, met vurige peperkoek dan vanille, bramen, verse mango, perzik en een vleugje kaneel en onverwachte laag van complexiteit en diepte.

Loki is de tweede uit de reeks van Highland Park de “Valhalla Collection”. Hij is vernoemd naar de Noordse god van het vuur. De whisky is 15 jaar oud en gebotteld op 48.7 %. Er zijn wereldwijd slechts 21.000 flessen beschikbaar. Net als Thor, de eerste in de serie, is hij verpakt in een kunstig houtsnijwerk dat een Vikingschip verbeeldt.

Loki, de bloedbroeder van Thor, was een kameleontische figuur, impulsief en onvoorspelbaar. Dit enigmatische karakter komt in de whisky tot uiting, fruitig en kruidig in de neus en onverwacht rokerig in de smaak. Freya is de derde in de Valhalla serie van Highland Park.

Freya is de Noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Neus: Heerlijke tonen van witte chocolade en gekonfijte kersen. Verder fruitige aroma’s van mango en meloen met een hint van vanille en amandel. Smaak: Flinke body met fijne turf aroma’s en tonen van butterscotch, rozenblaadjes en sinaasappelschil. Samen met aroma’s van gember en oranjebloesem zorgt dit voor een lichte zoetheid. Dit wordt gevolgd door tonen van tropisch fruit, citroengras en snoep. Alles omhuld door lichte turf rook. Finish: Een complexe en diepe afdronk met tonen van kruiden en zachte turf aroma’s met een hint van rijp fruit, geroosterde kokos en houtskool. Odin is de vierde en daarmee laatste whisky in de Valhalla serie van Highland Park Kleur: Stralend zonlicht. Neus: Deze intense whisky bezit een kruidig temperament. Vleugjes kaneelbast en nootmuskaat ontsnappen aan Odins spirit. Na de kruiden volgen smeulende walnoten en kleine wolkjes rook. Odin heeft iets onheilspellends en hetzelfde geldt voor deze whisky. Smaak: Een stevige, krachtige smaak onderstreept de complexiteit van Odins karakter. Lagen en lagen turf onthullen een wijsheid van duizenden jaren.

Stevig eiken gaat met rijke verkoolde walnoten gepaard.

More Information
Cadeaus Whisky
Schrijf een Review
Geef Review Over:Highland Park Valhalla Collection compleet
Uw Rating