COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Jack Daniels Single Barrel
De distilleerderij van Jack Daniel’s is gevestigd in Lynchburg, Tennessee. De whiskey noemt men een Tennessee whiskey en doordat hij ook gemaakt is van maïs lijkt hij op bourbon, maar er is een groot verschil. Een Tennessee whiskey wordt na de productie gefilterd over esdoornhoutskool, waardoor er een fijn karakter ontstaat en de whiskey zijn unieke smaak en geur krijgt. Daarna krijgt Jack Daniel’s een rijping van zo’n 4 jaar op nieuw Amerikaans eiken. De rokerige smaak komt van de geblakerde binnenkant van de nieuwe vaten. Net als bij bourbons wordt een Tennessee whiskey gemaakt volgens het ‘sour mash’ (zuurmout) principe: hierbij wordt een deel van de vorige partij gebruikt om de volgende te starten en houdt men de continuïteit.
Het meest unieke van de Jack Daniels Single Barrel (de naam zegt het al) is dat er steeds een enkel vat wordt uitgekozen door de masterblender. Elk vat heeft een unieke smaak. Deze vaten worden opgeslagen op een speciale plek in het magazijn waardoor kleur en smaak nog sterker worden. Deze whiskey is robuust van smaak met lichtgeroosterde eik, vanille en karamelsmaak.