Klein Friesland Berg & See Chenin Blanc

€ 13,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Klein Friesland 'Berg & See' WO Stellenbosch chenin blanc

 

Druivensoorten: chenin blanc (100%)

Rijping/termijn: 6 maanden op de eigen lie in Franse eikenhouten vaten

Proefnotities: Zachtgele kleur en een ingetogen geur van gedroogd tropisch fruit, iets citrus maar ook honing. Het karakter is rijk met zachte zuren en dikte en de afdronk is lang waarbij de gedroogde abrikozen en banaan de boventoon voeren.

Serveersuggesties: prima met rijke salades, diverse romige vis- en gevogelte gerechten, gegrilde groentes.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Streek: Het gebied Stellenbosch is de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Vanuit hier is Simon van der Stel met de Zuid-Afrikaanse wijncultuur begonnen. Veel van deze historie is hier terug te vinden in de gelijknamige plaats Stellenbosch met zijn Kaapse huisjes naar Nederlands voorbeeld.

Over het wijnhuis: Al in 1600 zijn de verre voorouders van de familie Steenkamp van Holland naar de Kaap vertrokken om hier hun bestaan op de bouwen. Cape Wine Master De Bruyn Steenkamp en zijn vrouw Marilise, eigenaar en wijnmaker van Klein Friesland, is de 4e generatie op rij die in Stellenbosch wijn maakt en blend. De wijngaarden van Klein Friesland hebben een oppervlakte van 36 ha. en liggen in de Bottelary Hills. Ze hebben een prachtig uitzicht op de Tafelberg. De ligging is ideaal en ze profiteren aan het eind van de middag van een verkoelende bries van zee.

Bijzonderheden/opmerkingen: De druivenstokken voor de sauvignon blanc liggen op het hoogste gedeelte van de wijngaarden in de Bottelary Hills om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de broodnodige verkoeling.

More Information
Alcohol percentage 14% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Overige Druiven
Land Zuid-Afrika
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Klein Friesland Berg & See Chenin Blanc
Uw Rating