Klein Friesland Sauvignon Blanc

€ 10,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Klein Friesland 'Winemaker's' WO Stellenbosch sauvignon blanc

Druivensoorten: sauvignon blanc (100%)

Rijping/termijn: de wijn wordt tot aan de botteling bewaard op de eigen lie

Proefnotities: Wijn met de typische kenmerken van een elegante sauvignon blanc met in de geur passievrucht, kruisbessen en ribes. De frisse smaak wordt verder ondersteund met tropisch fruit en zachte en frisse zuren.

Serveersuggesties: heerlijk als aperitief, gegrild en gebakken vis en gevogelte, frisse salades, geitenkaas en Aziatische gerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Stellenbosch

Streek: Het gebied Stellenbosch is de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Vanuit hier is Simon van der Stel met de Zuid-Afrikaanse wijncultuur begonnen. Veel van deze historie is hier terug te vinden in de gelijknamige plaats Stellenbosch met zijn Kaapse huisjes naar Nederlands voorbeeld.

Over het wijnhuis: Al in 1600 zijn de verre voorouders van de familie Steenkamp van Holland naar de Kaap vertrokken om hier hun bestaan op de bouwen. Cape Wine Master De Bruyn Steenkamp en zijn vrouw Marilise, eigenaar en wijnmaker van Klein Friesland, is de 4e generatie op rij die in Stellenbosch wijn maakt en blend. De wijngaarden van Klein Friesland hebben een oppervlakte van 36 ha. en liggen in de Bottelary Hills. Ze hebben een prachtig uitzicht op de Tafelberg. De ligging is ideaal en ze profiteren aan het eind van de middag van een verkoelende bries van zee.

Bijzonderheden/opmerkingen: De druivenstokken voor de sauvignon blanc liggen op het hoogste gedeelte van de wijngaarden in de Bottelary Hills om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de broodnodige verkoeling.

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Klein Friesland Sauvignon Blanc
Uw Rating