COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Kopke Fine Ruby
SMAAKGESCHIEDENIS MET HET OUDSTE PORTWIJNHUIS
VINIFICATIE De druiven worden met de hand geplukt op het optimale moment, vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn via een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur, tussen 28-30°C, totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Verkregen door het mengen van wijnen van verschillende oogsten, met verschillende niveaus van rijping in roestvrij staal en hout gedurende minimaal 3 jaar, is het resultaat een rijke en aromatische wijn, met het perfecte niveau van zoetheid.
PROEFNOTITIES Een diepe robijnrode kleur, met een granaatrand. Een klassiek boeket, waarin de levendigheid van jong fruit voor een delicaat evenwicht zorgt. Stevig en krachtig in de mond, met smaken van vers fruit en een lange en harmonieuze afdronk.
AANBEVELINGEN Geniet ervan met een aardbeien-yoghurtmousse, een clafouti van rode bessen of een camembert millefeuille met frambozen en rozemarijn. Het beste geserveerd op een temperatuur tussen de 12 en 14ºC.