Winkelwagen

Product Details
34.95

Kopke Quinta Sao Luiz Vintage 2012 0.75L

€ 34,95
- +
SKU Kopke Quinta Sao Luiz Vintage 2012 0.75L
Details

Ports zonder vermelding van oogstjaar zijn samengesteld uit ports uit verschillende oogstjaren.

Een vintageport is afkomstig uit een enkel oogstjaar. Deze port rijpt doorgaans 2 jaar in eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld en behoort -in zijn jeugd- tot de rubytype ports.

Dit type port ontwikkeld zich op fles verder en kan vaak vele decennia rijpen. Gerijpte Vintage ports behoren tot het tawny type. Alleen in de beste oogstjaren en dan alleen van de hoogste kwaliteit druiven worden vintageports gemaakt. Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Kopke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port.

Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

De Kopke Port kelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia, waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten.

De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port. De Quinta St Luiz ligt op de linkeroever van de Douro tussen Regua en Pinhatilde. Dit domein, dat gerekend kan worden tot een van de schatten van de Dourostreek, is de bakermat van een beroemd gamma van Kopke Ports.

Voor de aanplant van druivenstokken in de Quinta Sao Luiz worden de meest moderne technieken gebruikt. 

De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz. In September vindt elk jaar het eeuwenoude ritueel van de oogst plaats. Met deze traditie hoog in het vaandel wordt gebruik gemaakt van uiterst moderne technieken en productie methodes. Dit in combinatie met het klimaat in de regio maken Kopke Port een uniek product.

More Information
More Information
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Kopke Quinta Sao Luiz Vintage 2012 0.75L

.