Krohn Governador

€ 6,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Krohn Governador DOC Douro tinto

proefnotities:
Donker gekleurde rode wijn met een rijke geur van rijp rood fruit maar ook iets kersen en specerijen. De smaak is zacht, rond met milde taninne en iets kruiden.

Serveersuggesties:
Als tv wijn, met mild gekruide gerechten, stoofpotjes, alles van de grill en harde kazen.


Druif:
tinta roriz, tinta barroca, touriga francesa & touriga nacional

achtergrond:
wijnhuis:
Het Porthuis Wiese en Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Al snel blijft alleen Dankert Krohn over en in de volksmond verandert de naam van het huis in ‘Krohn’. Vele jaren is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Zelfs nu nog ligt, diep verscholen in één van de zes rijpingskelders, nog een vat met daarin port uit 1863. Dit is zelfs van voor de oprichting van dit gedegen porthuis. In 1927 heeft het bedrijf al de eerste Vintage port gedeclareerd en in 1931 de eerste Colheita port. Het is dan ook niet vreemd dat Krohn port een naam hoog te houden heeft in Vintage en Colheita ports.

Bijzonderheden:
Sinds kort maakt men ook een rode wijn die gemaakt is van dezelfde druiven als de port maar hiervan is de vergisting niet gestopt met alcohol zoals bij port maar zijn de suikers volledig vergist en blijft er een zwoele rode wijn over met een rijk karakter.

More Information
Alcohol percentage 14% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Krohn Governador
Uw Rating