Krohn Vintage 2007

€ 79,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Krohn Vintage 2007

Vintage Ports zijn de topwijnen van een enkele uitstekende oogst en het zijn ports die gemaakt zijn om op fles te rijpen. Ze hebben uitzonderlijke organoleptische kenmerken, met een donkerrode kleur, een geweldige structuur en intense fruitaroma's en -smaken.

Krohn Vintage wordt gebruikt in de beste jaren wanneer een mix van havens van Quinta do Retiro Novo en andere naburige wijngaarden de meest complexe wijn produceert met een grote potentiële levensduur.

Ze worden twee jaar na de oogst gebotteld en rijpen in de meeste gevallen vele jaren op fles. Door dit verouderingsproces worden Vintage Ports weggehouden van de invloed van de atmosfeer, waardoor ze zeer langzaam hun kleur verliezen en hun typische fruitigheid behouden.

Om rijkdom en kracht te behouden, worden ze niet gefilterd, waardoor ze tijdens het rijpen een grote hoeveelheid sediment verzamelen. Om deze reden moeten ze worden gedecanteerd voordat ze worden geserveerd.

Eenmaal geopend, moet een Vintage fles dezelfde dag worden gedronken om de uitzonderlijke kwaliteit onaangeroerd te houden. Vintage Port is een drankje voor na de maaltijd. Geniet ervan met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar je kunt ze ook verwerken in een maaltijd door bijvoorbeeld een Steak au Poivre te combineren met een jonge Vintage.

Proefnotities

Diep paarszwart centrum met een levendige paarse rand. De kwaliteit van het fruit valt direct op in de neus. Het vertoont de kenmerkende rijpheid en donkere bessenaroma's van Retiro Novo, het Krohn-landgoed in de Rio Torto-vallei, maar er zijn ook knapperige rode bessen, verse pruimen en abrikoos die voor lift en kracht zorgen. De neus is zeer aromatisch, scherpe tonen van rockroos vermengd met hartige marjolein en tijm en bloemige geuren van roos en violet. Op de achtergrond is er een suggestieve bosverkleuring van dennennaalden en varens. De smaak is slank en pittig, met strak gewonden, lineaire tannines en verse bessenfruitaroma's die doorgaan in de lange afdronk. Een prachtig expressieve Vintage Port, fijn en geurig, maar met de diepte en intensiteit die kenmerkend zijn voor de vintage 2017.

Wijnbouwjaar

De wijngaardcyclus kende een vroege start, met de eerste knoppen die tussen 8 en 10 maart te voorschijn kwamen, ondanks het koude, droge weer. De zeer droge lente viel op als een bepalend kenmerk van het wijnjaar 2017. Slechts een paar millimeter regen viel in april, meestal een van de natste maanden, waarbij mei en juni droog bleven. De temperaturen waren boven het gemiddelde voor de periode. De vroege ontwikkeling van de wijnstokken ging door, met de bloei die begin mei begon en een zeer vroege véraison die rond 18 juni zijn intrede deed. De droogte duurde de hele zomer en tot eind september. Juli was heet, maar gelukkig daalden de temperaturen in augustus tot meer gematigde niveaus, vooral 's nachts, wat een evenwichtige rijping van het gewas aanmoedigde. Het plukken op Krohns Quinta do Retiro Novo, in de Rio Torto-vallei, begon veel eerder dan normaal op 4 september. Zoals te verwachten was na het droge rijpingsseizoen, waren de opbrengsten laag en waren de most uitzonderlijk geconcentreerd en diep gekleurd.

 

 

More Information
Alcohol percentage 20% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Krohn Vintage 2007
Uw Rating