Krohn Vintage Port 1960

€ 495,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Krohn Vintage Port 1960

Vintage Ports zijn de topwijnen van een enkele uitstekende oogst en het zijn ports die gemaakt zijn om op fles te rijpen. Ze hebben uitzonderlijke organoleptische kenmerken, met een donkerrode kleur, een geweldige structuur en intense fruitaroma's en -smaken.

Krohn Vintage wordt gebruikt in de beste jaren wanneer een mix van havens van Quinta do Retiro Novo en andere naburige wijngaarden de meest complexe wijn produceert met een grote potentiële levensduur.

Ze worden twee jaar na de oogst gebotteld en rijpen in de meeste gevallen vele jaren op fles. Door dit verouderingsproces worden Vintage Ports weggehouden van de invloed van de atmosfeer, waardoor ze zeer langzaam hun kleur verliezen en hun typische fruitigheid behouden.

Om rijkdom en kracht te behouden, worden ze niet gefilterd  waardoor ze tijdens het rijpen een grote hoeveelheid sediment produceren. Om deze reden moeten ze worden gedecanteerd voordat ze worden geserveerd.

Eenmaal geopend, moet een Vintage fles dezelfde dag worden gedronken om de uitzonderlijke kwaliteit onaangeroerd te houden. Vintage Port is een drankje voor na de maaltijd. Geniet ervan met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar je kunt ze ook verwerken in een maaltijd door bijvoorbeeld een Steak au Poivre te combineren met een jonge Vintage.

Proefnotities

Bleek geelbruin met een brede bleke rand. De neus is aanvankelijk terughoudend, opent met een nootachtige butterscotch-toon, maar wint snel aan complexiteit, waarbij een scala aan warme, kruidige aroma's en discrete balsamico-geuren van vetiver en sandelhout vrijkomen. Het zachte, zijdezachte gehemelte is vol met een rijke, zachte toffeesmaak, maar nooit overdreven zoet of zwaar. Een zeer aantrekkelijke en goed uitgebalanceerde Vintage Port die nu in zijn venster van piekdrinken staat.

Wijnbouwjaar

Regenachtige winter en lente, gevolgd door een zeer hete zomer die voor een vroege rijping zorgde. De oogst begon half september en toonde over het algemeen perfect rijpe druiven. Uitstekende kwaliteit, met elegange en goed gestructureerde Ports.

 

More Information
Alcohol percentage 20% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Krohn Vintage Port 1960
Uw Rating