Winkelwagen

Product Details
5.95
Out of Stock

La Vieille Ferme wit 0.75L

€ 5,95
SKU La Vieille Ferme wit 0.75L
Details

Rhône, Côtes du Lubéron, Frankrijk

Klimaat/Terroir Een mediterraan klimaat met hele droge zomers en vaak een hevige mistralwind.

Vinificatie Na lichte kneuzing van de druiven volgt de persing en vergisting van 90% van het sap op roestvrij staal materiaal, het overige tiende deel van de most fermenteert op nieuw eiken.

Druiven Bourboulenc, grenache, ugni blanc & vermentino

Geur & Smaak Een lichtgele wijn met een groene schakering. In de geur en smaak domineert fris fruit, geroosterd brood en een subtiele toon van hazelnoten. Mooi in balans met een prettige afdronk.

Serveersuggestie Te serveren als aperitief of bij koude (voor)gerechten en diverse bereidingen van vis en witvlees.

Weetje Robert Parker heeft La Vieille Ferme diverse keren aanbevolen als “excellent value for money”. In het Parc regional du Luberon - ruwweg de Vaucluse tussen Avignon, Aix-en-Provence en Manosque - liggen op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel de druivengaarden voor deze wijn. Hier staan tussen de vele platte en ronde stenen in de kalk- en kleirijke grond, de stokken voor gelijke delen grenache blanc, bourboulenc en ugni blanc, aangevuld met een kleine 10% roussanne. Na lichte kneuzing van de vruchtjes volgt de persing en vergisting van 90% van het sap op roestvrij staal materiaal, het overige tiende deel fermenteert, onder af en toe omscheppen van de most (battonage), op nieuw eiken. Het resultaat is een lichtgele wijn met een groene schakering. In de geur en smaak domineert fris fruit, geroosterd brood en een subtiel toontje van hazelnoten. Met een mooie balans en prettige afdronk is dit een bijzonder aperitief en goed glas bij koude (voor)gerechtjes en diverse bereidingen van vis en witvlees.

More Information
More Information
Soort Witte Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:La Vieille Ferme wit 0.75L

.