Out of stock

Lafage Cadireta IGP Cotes Catalanes

€ 11,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Lafage Cadireta IGP Cotes Catalanes

Proefnotities: Overweldigende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en tikje van de houtrijping. In de smaak valt de fraaie balans op en komt het tropische fruit terug maar dan aangevuld met iets van honing.

Korte omschrijving: Vol, sappig en fris van smaak met veel tropisch fruit. Een goede combinatie met alle vis van de grill.

Serveer suggesties: Heerlijk bij verse gebakken en gegrilde vis en rijke romige gerechten, maar ook als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Druif: 100% chardonnay

Oppervlakte wijngaard: 12 ha.

Bodem samenstelling: klei /kiezelbodem

Wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest. Streek: De Cadireta is een bijzondere wijn omdat wijnmaker Jean Marc Lafage aan de jonge wijn ook nog wat overgebleven schillen van viognierdruiven toevoegt. Dit onderstreept het expressieve karakter van de exotisch chardonnay nog meer.

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Chardonnay
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Cadireta IGP Cotes Catalanes
Uw Rating