Lafage Cayrol 0.75L

SKU
Lafage Cayrol 0.75L
€ 11,95

Proefnotities: Krachtige donker gekleurde rode wijn met veel rood gerijpt fruit. De krachtige, maar elegante smaak wordt ondersteund door iets van kruiden, een frisse balans en rijpe tannine bosbessenjam.

Korte omschrijving: Krachtig, elegant en fris met veel rood rijp fruit, kruiden en rijpe tannine bosbessenjam. Lekker bij vleesgerechten en gerijpte, harde kazen.

Serveer suggesties: Lekker bij gebakken-en gebraden vleesgerechten, gekruide gerechten, wild en gerijpte, harde kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Druif: 100% carignan

Oppervlakte wijngaard: 8 ha.

Wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest. Streek: Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Cayrol 0.75L
Uw Rating